کاشت مو

کاشت مو

کاشت چیست؟

یکی از تکنیک‌های جراحی که با برداشتن فولیکول‌های مو از یک قسمت بدن به قسمتی دیگر انجام می‌شود را کاشت می‌نامند. در حالت کلی ناحیه‌ای که از آن مو برداشته می‌شود به عنوان اهدا‌کننده و ناحیه‌ای که مو را دریافت می‌کند به عنوان محل دریافت‌کننده شناخته می‌شود.

روش کاشت در درجه اول به منظور درمان طاسی و کچلی در مردان مورد استفاده قرار گرفته شده است. در حالت کلی در این روش، فولیکول‌های مو که از لحاظ ژنتیکی در برابر طاسی از مقاومت مناسبی برخوردار هستند مانند قسمت پشت سر به پوست سر دریافت‌کننده پیوند داده می‌شود.

روش کاشت برای ترمیم مژه‌ها، ابرو‌ها، مو‌های ریش، مو‌های سینه، مو‌های ناحیه تناسلی و هم چنین برای پر کردن و از بین بردن جا‌های زخم ناشی از حوادث یا جراحی‌هایی مانند لیفت صورت و کاشت موی قبلی استفاده می‌شود.

مو‌های طبیعی در دسته‌های 1 تا 4 تایی قابلیت رشد دارند که در روش کاشت، واحد‌های فولیکولی مو را در گروه‌های طبیعی برداشته شده و پیوند‌زده می‌شوند به همین دلیل کاشت در طی چند سال اخیر با قرار‌گیری مو‌ها در جهت‌گیری اصلی، حالت طبیعی خود را حفظ خواهند کرد.

جراحی زیبایی کاشت مو

یکی از جراحی های زیبایی متداول در میان تمام افراد و به ویژه اقایان در سراسر جهان، کاشت مو است. همه ما می دانیم که مو، در زیبایی بخشیدن به چهره افراد، نقش بسیار مهم و اساسی دارد، به ویژه در مورد خانم ها می توان گفت که مو، یکی از ارکان اصلی زیبایی به شمار می رود و هر گونه کم پشتی و یا زیرش بیش از حد مو ها می تواند علاوه بر تاثیر در ظاهر افراد، اعتماد به نفس آن ها را نیز به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

افزایش سن، بیماری های ژنتیکی مانند طاسی، استفاده از رژیم‌های غذایی نادرست، فشار، استرس، بیماری، عدم تعادل در هورمون‌ها، استفاده از داروهایی نظیر دارو های شیمی درمانی و حوادث مختلفی مانند سوختگی، شکستگی و عواملی از این قبیل، می توانند موجب ریزش مو و ایجاد ظاهری نامناسب در افراد گردند. روش های مختلف کاشت مو، برای کمک به این دسته از افراد مورد استفاده قرار می گیرند تا با بخشیدن ظاهری طبیعی به چهره آن ها و باز گرداندن زیبایی از دست رفته آن ها، اعتماد به نفس چنین افرادی را نیز مجددا به آن ها باز گردانند. 

انجام کاشت مو، به ویژه در برخی افراد، بسیار حیاتی بوده و منجر به بازگشت مجدد آن ها به زندگی و حتی رهایی از افسردگی (در مشکلات شدید و بزرگتر) برای آن ها گردد.

کاشت مو روشی است که در آن پزشک متخصص و یا جراح پلاستیک یا پوست، مو‌های قسمتی از پوست سر را به ناحیه طاس سر منتقل می‌کند. در واقع جراح با استفاده از مو‌های قسمتی از سر مانند پشت یا کنار سر به دلیل داشتن فولیکول‌های مقاوم در برابر طاسی و انتقال به قسمت جلو یا بالای سر، یک کاشت مو طبیعی را انجام می‌دهد.

جراح در تکنیک کاشت مو، با استفاده از دو روش FUT ( ایجاد برش طولی در پشت سر) و FUE ( کاشت مو توسط تیغ یا سوزن در سوراخ‌های ایجاد شده) می‌تواند کار را به پایان رساند. در شیوه FUE تنها در یک جلسه می‌توان صد‌ها تا هزاران مو را پیوند زد.

کاشت مو
کاشت مو

کاشت مو چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که عمل زیبایی کاشت مو فرایندی است که در آن، پیاز مو از بخش های دارای تراکم بالای مو برداشته شده و در قسمت های کم پشت کاشته می شود.
برای این کار، فولیکول ها را از قسمت هایی خارج می کنند که در مقابل هر گونه ریزش مو و به ویژه ریزش موی ناشی از بیماری های ژنتیکی و ریزش موی موروثی، مقاومت بالایی دارند. بدین ترتیب، علاوه بر ظاهر و جلوه طبیعی حاصل از کاشت مو، این مو ها قابلیت رشد داشته و به هیچ عنوان دچار ریزش نمی شوند.

البته برخی عوامل در عدم ریزش موهای کاشته شده موثر اند از جمله: مهارت فردی که اقدام به کشت مو کرده و همچنین دقت او در جدا کردن فولیکول ها به گونه ای که آسیبی به آن ها نرسد. در روش های جدید مورد استفاده برای کاشت مو، از ابزاری استفاده می شود که فولیکول های مو به صورت کاملا سالم و دست نخورده از محل اصلی بانک مو خارج و به محل مورد نظر پیوند می خورند.

انجام کاشت مو اغلب در مردان دارای طاسی، زنان با مو‌های نازک و افرادی که در اثر سوختگی یا آسیب دیدگی دچار ریزش مو هستند، کاربرد دارد. از دو نوع روش پیوند شکافی و میکرو گرأفت برای کاشت مو استفاده می‌شود. در پیوند شکافی تعداد 4 تا 10 تار مو در هر گرافت قرار داده می‌شود و این در حالی است که در میکرو گرافت‌ها بسته به میزان پوشش دهی ناحیه مشخص شده تعداد 1 تا 2 تار مو در هر گرافت به کار برده می‌شود.

بانک مو چیست؟

بانک مو در واقع قسمتی از سر است که در آن قسمت، فولیکول های مو فاقد گیرنده های حساس در برابر هورمون ها و سایر عوامل موثر در ریزش مو هستند. این فولیکول ها تا آخر عمر فرد، به رشد و حیات خود ادامه داده و هرگز نمی ریزند.

بنابراین چنانچه در سایر نقاط نیز کاشته شوند همچنان مقاوم بوده و به رشد عادی خود ادامه می دهند تنها تفاوتی که در سراسر عمر چنین موهایی ایجاد می شود، سفید شدن آن ها بر اثر افزایش سن است. از آن جا که بانک مو ها با یکدیگر متفاوت اند، در نتیجه برای هر فرد، از بانک موی خود شخص استفاده می شود.

تفاوت انواع بانک مو چیست؟

همان طور که در بخش قبل اشاره شد، بانک موی افراد مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. در ادامه به بررسی این تفاوت ها خواهیم پرداخت.

ضخامت مو

مهمترین و اصلی ترین تفاوت در انواع بانک مو، ضخامت تار موهای آن ها است. این مسئله علاوه بر تفاوت در افراد مختلف، با توجه به سن افراد نیز می تواند متفاوت بوده و تفاوت های قابل توجهی داشته باشد.

به گونه ای که هر چه سن فرد کمتر باشد، ضخامت موهای بانک موی او بیشتر بوده و نتیجه نهایی حاصل از کاشت مو، موهایی پر پشت تر خواهد بود.

تعداد تار های مو

منظور از تعداد تار های مو، تعداد موها یا فولیکول های موی موجود در بانک مو نیست، بلکه منظور این است که فولیکول های آن قسمت تک رشته ای بوده و تعداد تار موی رشد کرئه از هر فولیکول کم تر از تعداد مورد نظر است.

برخی از بانک موها، دارای فولیکول های با تعدا کم تار مو هستند اما در برخی دیگر، فولیکول ها دارای چند رشته مو هستند. عمل کاشت مو با استفاده از بانک مو های چند رشته ای در مقایسه با بانک مو های تک رشته ای با موفقیت بیشتری همراه است.

رنگ و جنس مو

موهای تیره تر و ضخیم تر، احتمال موفقیت آمیز بودن کاشت مو را چندین برابر می کنند، پیوند و استفاده از فولیکول های دارای مو های سفید و یا بور، به دلیل نازک بودن رشته های مو، ممکن است نتیجه دلخواه را نداشته باشد.

تفاوت انواع بانک مو
تفاوت انواع بانک مو

نکات مربوط به کاشت مو

شاید عمل کاشت مو در ابتدا عملی ساده به نظر برسد اما برای موفقیت آن، باید نکاتی را رعایت نمود.

دلایل ریزش مو و بررسی آن ها

قبل از هر چیز باید دلیل ریزش مو و علت کم پشت بودن مو ها بررسی و در صورت لزوم درمان لازم صورت گیرد. در غیر این صورت، ممکن است پس از کاشت مو، مجددا عود کرده و کاشت مو بی نتیجه باشد.

سن مناسب

کاشت مو در تمام سنین نمی تواند با نتیجه دلخواه همراه باشد. تغییرات فیزیولوژیکی بدن، تغییرات هورمونی و همچنین تغییرات موجو در فولیکول های بانک مو، موجب شده است تا این عمل برای افراد دارای میانگین سنی 25 تا 50 سال مناسب بوده و نتیجه مطلوب را در پی داشته باشد.

روش های کاشت مو

برای استخراج فولیکول از بانک مو و کاشت مو، از روش های مختلفی استفاده می شود که برخی از آن ها به صورت کاملا تهاجمی و با برش و بخیه پوست بخشی از بانک مو همراه است.

در برخی دیگر از روش ها، برداشت مو به صورت کاملا غیر تهاجمی و به صورت کاملا نا محسوس انجام گرفته و اثری از محل برداشت فولیکول به چشم نمی خورد.

سوالات متداول کاشت مو

آیا کاشت مو دائمی است و بعد از گذشت چند سال نمی ریزند؟

بله کاشت این موها دائمی بوده و فولیکول ها را از قسمت هایی خارج می کنند که در مقابل هر گونه ریزش مو و به ویژه ریزش موی ناشی از بیماری های ژنتیکی و ریزش موی موروثی، مقاومت بالایی دارند.

مدت زمان رشد مو بعد از کاشت چقدر است ؟

موهای کاشته شده بعد از کاشت سریعا شروع به رشد کرده و طی یک هفته بلند می شوند اما بعد از گذشت 2 هفته شروع به ریزش می کنند که طبیعی است و بعد از 2 الی 3 ماه موها مجددا رشد می کنند.
به طور کلی نتیجه نهایی بعد از گذشت 9 تا یک سال نمایان می شوند.

هزینه کاشت مو چقدر است؟

هزینه های کاشت مو بستگی به تخصص پزشک و روش مورد نظر آن دارد. قبل از کاشت مو یک جلسه رایگان با پزشک خواهید داشت که در آن، هزینه ها را برای شما تخمین می زند.


برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکتر بهمن ادهم
دکتر بهمن ادهم

متخصص پوست ، مو و زیبایی صورت از کانادا

مقالات مرتبط

لیپولیز ران

لیپولیز ران

همه چیز درباره لیپولیز ران روش لاغری با لیپولیز یکی از روش های لاغری است که در سال های اخیر بسیار مورد توجه مردم قرار

ادامه مطلب »

4 دیدگاه دربارهٔ «کاشت مو»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *