پروتز سینه و نتایج شگفت انگیز آن در زیبایی
پروتز سینه یک فرم مصنوعی سینه است که تحت عمل جراحی زیبایی پستان جایگزین شکل تمام یا بخشی از سینه برداشته شده میشود. پس از انجام ماستکتومی یا جراحی سینه، زمانی که تصمیم میگیرید تا بازسازی سینه را انجام دهید میتوانید با مشورت پزشک معالج خود، پروتز سینه را انتخاب کنید. در حالت کلی پروتز سینه یک سینه مصنوعی است که به منظور ایجاد یک سینه با شکل، احساس و وزن طبیعی است که در بدن قرار میگیرد.
دوره نقاهت | 7 روزه |
بیهوشی | عمومی |
دلایل عمل جراحی پروتز سینه
- افزایش سایز سینههایی که به طور طبیعی کوچک هستند
- بازگرداندن سایز پستان و شکل دادن آن پس از بارداری، کاهش وزن یا شیردهی
- ترمیم تقارن پستان در مواردی که سینهها نامتقارن هستند.
- ترمیم پستان یا پستانها پس از عمل جراحی
- بازسازی سینهها پس از تخلیه آنها در اثر سرطان
انواع پروتز سینه
پروتز سینه میتواند با توجه به عوامل متعددی مانند شکل، اندازه، رنگ پوست فرد مراجعهکننده و نوع مواد استفاده شده در ساخت آنها، در انواع مختلف طراحی و تولید شوند. پروتزها به گونهای ساخته میشوند تا حرکت، احساس و وزن آنها تا حد بسیار زیادی مشابه با سینههای طبیعی باشد.
انواع پروتز در چهار دسته پروتز کامل یا استاندارد، پروتز جزئی یا شکل دار، پروتز صدفی و پروتز چسبنده طراحی و در اختیار جراح قرار داده میشود. قبل از عمل جراحی، جراح باید به بیمار در انتخاب اندازه ایمپلنت مورد نیاز کمک کند. ممکن است این کار با گذاشتن ایمپلنتها در اندازههای مختلف درون یک سوتین انجام شود تا بیمار ببیند که چه احساسی دارد.
۱. پروتز سینه کامل یا استاندارد
در این نوع از عمل جراحی پروتز سینه، مستقیماً روی دیواره قفسه سینه که تمام بافت سینه برداشته شده است، اجرا میگردد. این پروتز از لحاظ اندازه، رنگ پوست و شکل کاملاً ماشبه با سینه دیگر شما است. چنانچه هر دو سینه را برداشتهاید میتوانید آنها را در اندازهای که احساس راحتی دارید، انتخاب کنید.
پروتز سینه کامل یا دائمی پس از ۴ الی ۶ هفته به همراه بهبود جای زخم و میزان تورم، شکل خود را نشان میدهد. با قرار گرفتن صحیح پروتز در بافت سینه، از مشکلات کمر و گردن جلوگیری میشود.
۲. پروتز سینه جزئی یا شکل دار
این نوع پروتز ساخته شده از مواد سیلکونی، فیبر یا فوم برای افرادی است که قسمتی از سینه خود را برداشتهاند که به صورت طرح کلی سینه طراحی و جایگذاری میشود.
۳. پروتز سینه صدفی
پروتز صدفی، یکی از انواع پروتز جزئی است که در صورت عدم تقارن بین سینهها در اندازه با یکدیگر، به کار برده میشود. پوستهای نرم از سیلیکون بر روی سینه کوچکتر قرار میگیرد تا با سینه بزرگتر مطابقت کند.
۴. پروتز سینه چسبیده
یکی از انواع پروتز است که بر روی پوست به صورت مستقیم چسبیده میشود. بیشتر افرادی که فعال هستند یا میخواهند از سوتینهای حمایتی کمتر استفاده کنند، این نوع پروتز را به کار میبندند. علاوه بر این پروتز بر اساس مواد پرکنندهای که در ساخت آنها استفاده میشود نیز دسته میشوند.
پروتز سیلیکونی خارجی: ساخته شده از سیلیکون نرم که ضمن ایجاد حس طبیعی سینه با توجه به وزن سنگینی که دارند موجب میشود تا افتادگیشانه را در فرد برطرف کند.
پروتز غیر سیلیکونی: در ساخت این پروتز از فوم یا فیبر استفاده شده است. وزن سبک آن موجب شده تا یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند. این نوع را میتوان در زیر لباس شنا نیز استفاده کرد.
مشکلات مختلف پروتز سینه
پروتزهای سینه در اشکال مختلف زیر طراحی و تولید میشوند:
- پروتز سینه متقارن: در این نوع پروتز، فرم متقارن معمولاً به شکل بیضی یا مثلثی است که میتواند در سینه سمت چپ یا راست استفاده شود.
- پروتز سینه قطره اشک: این شکل از پروتز، بیشتر در خانمهایی که سینههایشان در ناحیه تحتانی و بیرونی پرتر است و بالای نوک پستان کمتری دارد، به کار برده میشود.
- پروتز سینه نامتقارن: معمولاً بانوانی که عمل جراحی سینه داشتهاند، از این نوع پروتز استفاده میکنند. پروتز سینه نامتقارن در زیر بازو یا دیواره بالایی قفسه سینه قرار داده میشود.
مراحل انجام پروتز سینه
معمولاً در این عمل جراحی از بیهوشی عمومی استفاده میشود به طوری که بیمار در طول عمل کاملاً خواب است. گاهی اوقات از بیحسی موضعی استفاده میشود که در این صورت بیمار هوشیار خواهد بود.
- جراح و بیمار باید درباره گزینههای برش عمل جراحی با یکدیگر صحبت کنند.
- گزینههایی که در ادامه میآیند برای عمل جراحی، محتمل هستند:
- برش زیر سینه که روی خط زیر پستان انجام میشود.
- برش زیر بغل که در زیر بغل انجام میشود.
- برش دور هاله سینه که در اطراف نوک پستان انجام میشود.
انتخاب برش به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله میزان افزایش سایز مد نظر پزشک، آناتومی بدن بیمار، نوع ایمپلنت و ترجیح جراح یا بیمار. پس از انجام بیهوشی، برش با توجه به نوع پروتز استفاده شده در سینه توسط جراح متخصص ایجاد میشود. سپس پروتز در زیر عضله سینه یا پشت بافت سینه که بر روی عضله سینه قرار دارد، وارد میشود. پس از اتمام کار، برشها با استفاده از بخیههای لایه دار بسته شده و در پایان برای جلوگیری از ایجاد بافت اسکار یا جای زخم از نوار جراحی یا چسب پوستی استفاده میکنند.
مزایای جراحی پروتز سینه
اولین و مهمترین مزیتی که پروتز سینه به همراه دارد، افزایش اعتماد به نفس است. علاوه بر این افرادی که در اثر شیمی درمانی و پس از دوران سرطان سینه مجبور به تخلیه یکی یا هر دو سینههای خود شدهاند، با استفاده از پروتز سینه میتوانند فضای خالی را پر کرده و در هنگام پوشیدن لباس احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند.
خطرات و عوارض جانبی پروتز سینه
مشابه با هر عمل جراحی دیگر، پروتز سینه نیز شامل خطرات و عوارضی است که به نوع روش و مقدار بافت باقیمانده پس از جراحی سرطان سینه و پرتو درمانی بستگی دارد. تیم مراقبتی کلینیک ماه تمام تلاش خود را میکنند تا با کمترین میزان عوارض بتوانید این عمل زیبایی را انجام دهید.
برخی از عوارض و خطرات احتمالی پروتز عبارتند از:
- احساس درد در ناحیه سینه
- عفونت
- خونریزی در بافت جدا شده
- ممکن است حساسیت در پستان، نوک پستان یا هر دو، موقتاً تغییر کند.
- ایجاد مشکلات پروتز سینه شامل پارگی پروتز و نشتی آن، چین و پروک، موج دار شدن
- ایجاد لختههای خون
- عدم تقارن در شکل نهایی سینهها
- ایجاد کبودی یا زخم در اطراف سینهها
- تجمع مایعات
کلام آخر
پروتز سینه یکی از انواع جراحیهای زیباسازی سینه است که بیشتر در بانوان انجام میشود. متداولترین زمان استفاده از پروتز بعد از جراحی سرطان سینه است که منجر به برداشتن و تخلیه کامل یک یا هر دو سینهها میشود. معمولاً از ژلهای سیلیکونی یا مواد مشابه در ساخت پروتز به دلیل نرم بودن و ایجاد حس طبیعی در سینهها استفاده میشود. جراحان متخصص ما در کلینیک ماه در محیطی کاملاً بهداشتی و با استفاده از تجهیزات پیشرفته روز دنیا، با کمترین میزان عوارض و خطرات به شما در زیباسازی سینهها با انجام پروتز سینه کمک میکنند.