میکرودرمال

واژه ی میکرودرمال شاید جدید به نظر برسد، اما این عمل در واقع سابقه چند هزار ساله دارد. در بسیاری از دیوارنگاره ها و نقاشی ها دیده شده که زنان و حتی مردان برخی نواحی بدن خود را سوراخ کرده و جواهرات یا اشیایی را برای تزئین قرار می دهند. همین امروز هم بانوان گوش خود و دخترانشان را سوراخ می کنند تا گوشواره بیندازند و زیباتر به نظر برسند. 

بانوان قدیمی برای این کار از روش هایی مثل سوراخ کردن گوش با سوزن و … استفاده می کردند. امروزه این کار به طرز بهداشتی تر و مناسب تری انجام می شود که میکرودرمال نام دارد. البته میکرودرمال منحصر به گوش نیست و می توانید با استفاده از آن، جواهرات زیبا را در هر نقطه از بدن که می خواهید قرار دهید. برای داشتن آگاهی بیشتر از میکرودرمال و مراقبت های آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

میکرودرمال

روش های انجام میکرودرمال

برای سوراخ کردن پوست به روش میکرودرمال و استفاده از جواهرات، می توانید از روش های متفاوتی استفاده کنید. یکی از این روش ها استفاده از پانچ است. در میکرودرمال با پانچ، ابعاد و میزان سوراخی که قصد ایجاد آن را دارید به طور دقیق مشخص می شود. بعد از سوراخ شدن ناحیه مورد نظر، پوست اضافه ی ناحیه سوراخ شده نیز توسط دستگاه به بیرون کشیده می شود. 

روش دیگر نیز سوراخ کردن با سوزن جراحی زیبایی است. در این روش یک طرف پوست سوراخ شده و طرف دیگر سوراخی به شکل L در زیر پوست ایجاد می شود. در روش پانچ به نسبت سوزن، درد کمتری می کشید و سوراخ ایجاد شده نیز دقیق تر و شکیل تر است.

چه کسانی نباید از میکرودرمال استفاده کنند؟

با وجود این که پیرسینگ و میکرودرمال، جواهرات زیبایی را روی بدن قرار می دهد و باعث زیبایی می شود، اما همه نمی توانند از آن استفاده کنند. موارد ممنوعیت استفاده از میکرودرمال به شرح زیر است:

  • افرادی که به بیماری قند یا دیابت مبتلا هستند.
  • افرادی که دارای آلرژی های تماسی و حساسیت هایی از این قبیل هستند.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند.
  • افرادی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند.
  • افرادی که بدن آن ها بعد از ایجاد زخم، گوشت اضافه تولید می کند.

در صورتی که شما در یکی از این دسته ها قرار دارید، انجام عمل میکرودرمال را به شما توصیه نمی کنیم. نکته ی دیگر این است که برخی آرایشگاه ها و سالن های زیبایی نیز اقدام به قراردادن پیرسینگ در نقاط بدن می کنند. به شما توصیه می کنیم این کار را نزد پزشک متخصص در کلینیک زیبایی پاسداران و در محیطی بهداشتی انجام بدهید تا از انتقال عفونت ها و آلودگی ها در مراکز غیربهداشتی مصون بمانید.

مراقبت های بعد از میکرودرمال یا پیرسینگ

در میکرودرمال یا پیرسینگ بخشی از بدن شما سوراخ می شود. این سوراخ می تواند محل تجمع میکروب ها و باکتری هایی باشد که دردسرهای زیادی برای شما ایجاد می کنند. برای جلوگیری از عفونت و بهبود هر چه سریع تر باید مراقبت های بعد از میکرودرم را حتما رعایت کنید. یکی از این مراقبت ها استفاده از روغن درخت چای است.

روغن درخت چای، یک آنتی باکتریال طبیعی است که باعث ضدعفونی شدن محل استفاده ی آن می شود. با مالش روغن درخت چای روی ناحیه موردنظر، هم قرمزی و التهاب آن را کاهش می دهید و هم از تشکیل اسکار جلوگیری می کنید. البته باید در استفاده از روغن درخت چای، تعادل داشته باشید تا دچار خشکی پوست نشوید.

راهکار دیگر برای جلوگیری از عفونت، تمیز کردن ناحیه با محلول آب و نمک است. نمک دریای غیر ید دار را با مقدار مناسبی آب حل کنید و با پنبه روی محل مدنظر قرار دهید. می توانید با استفاده از اسپری نیز این محلول را روی محل مورد نظر قرار دهید. تا چند روز بعد از انجام میکرودرمال باید محل را با باندهای تمیز و بهداشتی بپوشانید. از شستن مستقیم محل پیرسینگ با صابون خودداری کنید و پوسته پوسته های ایجاد شده روی پوست را نکنید. معمولا خوب شدن جای میکرودرمال بین 1 تا 3 ماه طول می کشد. مسائل مراقبتی را در طول این زمان رعایت کنید تا دچار عفونت نشوید.

عوارض پیرسینگ و راه های اجتناب از آن ها

اکثر عوارض پیرسینگ قابل جلوگیری هستند. یکی از این عوارض عفونت است که با انجام میکرودرمال در یک محیط بهداشتی مناسب و مراقبت های بعد از پیرسینگ قابل جلوگیری است. استفاده از جواهرات مناسب مثل تیتانیوم جراحی و استیل ضد زنگ، طلا و نیوبیوم که عفونت را به خود جذب نمی کنند برای پیرسینگ توصیه می شود. 

عارضه ی دیگر این است که لنگر به خوبی وارد پوست نشود و به بخش دیگری از پوست هدایت شود. این عارضه نیز با انجام پیرسینگ نزد متخصص حرفه ای حل می شود. طرد شدن جواهر وارد شده نیز از دیگر خطرات است. گاهی اوقات بدن انسان متوجه وجود یک جسم خارجی می شود و سلول ها تمام تلاش خود را می کنند که این جسم را به بیرون هدایت کنند. در این شرایط جواهر از بدن شما خارج می شود. آسیب رساندن پیرسینگ به عروق خونی و اعصاب نیز امکان دارد.

جمع بندی

میکرودرمال یا پیرسینگ عملی برای ایجاد زیبایی است که سابقه طولانی دارد. این عمل به دو روش پانچ و سوزن جراحی انجام می شود که روش پانچ دقیق تر و کم درد تر است. برای داشتن تجربه مناسبی از میکرودرمال، باید مراقبت های بعد از آن را جدی بگیرید. استفاده از محلول مناسب آب و نمک، روغن چای، انجام میکرودرمال در محیط بهداشتی مناسب و … باعث می شود از عوارض این عمل زیبایی دور بمانید. 

استفاده از فلزات مناسب مثل طلا، تیتانیوم و نیوبیوم که جذب عفونت نمی کنند و ضد آلرژی هستند برای پیرسینگ توصیه می شود. عمل میکرودرمال با وجود قدمت طولانی، برای افرادی که دیابت دارند و یا در معرض بیماری های سیستم ایمنی و آلرژی قرار دارند، توصیه نمی شود. توصیه می کنیم جهت داشتن میکرودرمال یا پیرسینگ به کلینیک زیبایی ماه مراجعه کرده و در محیطی کاملا بهداشتی این کار را انجام دهید.

سوالات متداول میکرودرمال

میکرودرمال چیست؟

میکرودرمال با استفاده از یک لنگر که دقیقاً زیر پوست قرار می گیرد، می توانید موارد مختلفی را به آن بچسبانید و ظاهر خود را تغییر دهید.

میکرودرمال چگونه انجام می شود؟

میکرودرمال به دو روش سوراخ کردن و پانچ انجام می شود.

آیا میکرودرمال درد دارد؟

هنگام انجام میکرودرمال به دلیل استفاده از پانچ و یا سوزن کمی درد را احساس خواهید کرد.