رفع غبغب
حتما شما هم با افراد زیادی مواجه شده اید که در زیر چانه خود دارای غبغب هستند و یا خود جزء این دسته از افراد قرار دارید.
جالب است بدانید که ایجاد غبغب به دلایل متعدد می تواند رخ دهد و نمی توان گفت که تشکیل این بافت چربی اضافی در قسمت زیر چانه، تنها دلیل افزایش وزن و چاق بودن افراد است. چه بسا افرادی که وزنی متعادل و گاه حتی کم دارند اما با عارضه غبغب مواجه هستند.
وجود بافتی اضافه در فاصله میان چانه و گردن می تواند تا حدودی بر زیبایی ظاهری صورت تاثیر گذاشته و در مواردی حتی موجب ناراحتی فرد از نظر فیزیکی و روانی گردد.
دلیل به وجود آمدن غبغب چیست؟
همانطور که اشاره شد، غبغب در واقع نوعی بافت چربی و تجمع چربی در قسمت زیر چانه است که می تواند بنا به دلایل متفاوتی ایجاد شده و در مواقع حاد، می تواند تناسب و زیبایی چهره افراد را از بین ببرد. از علل و دلایل ایجاد و بروز غبغب در افراد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اضافه وزن و چاقی زیاد
- دلایل ژنتیکی و داشتن سابقه خانوادگی
- شل شدن پوست بر اثر افزایش سن
- کاهش شدید و ناگهانی وزن پس از یک دوره رزیم درمانی سخت
- نوسانات دوره ای وزن
- ضعف عضلات و ماهیچه های فک و گردن
- نقص های ساختاری در اسکلت صورت
- کوچک بودن چانه و عقب رفتگی آن
- خم کردن زیاد سر به سمت جلو
دلایل و عوامل ذکر شده، بخش عمده عوامل ایجاد کننده غبغب در افراد مختلف هستند و بر اساس همین عوامل و با تشخیص اولیه دلیل بروز این عارضه، می توان نسبت به درمان آن اقدام نمود. در برخی از افراد، این عارضه به شدت بر جلوه ظاهری صورت تاثیر گذاشته و موجب کاهش اعتماد به نفس آن ها می گردد. در چنین مواردی مداخلات درمانی می تواند تا حدود زیادی به این افراد کمک کند؛ به همین دلیل درمان های پزشکی و غیر پزشکی متعدد، برای رفع غبغب و در موارد مختلفی از آن به کار گرفته می شوند.
شاید با شنیدن روش های پزشکی درمان غبغب در اولین مرحله به یاد جراحی های زیبایی بیفتید اما باید گفت که مداخلات غیر تهاجمی برای رفع این عارضه، امروزه کاربرد و طرفداران بیشتری دارد که در ادامه به این روش ها خواهیم پرداخت.
غبغب را چگونه می توان از بین برد؟
با پیشرفت علم پزشکی و استفاده از انواع تکنولوژی ها در این علم، در برخی موارد، در صورت امکان، روش های تهاجمی و جراحی های زمان بر و با دوره نقاهت طولانی مدت حذف شده و از روش های سریعتر و کارآمد تر استفاده می شود.
برای درمان عارضه غبغب نیز امروزه بسیاری از روش های پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند که با نظر پزشک متخصص و با در نظر گرفتن نوع و اندازه عارضه و همچنین ساختار و فیزیک بدن افراد، می توان یکی از این روش ها را انتخاب نمود. در ادامه به برخی از روش های پزشکی درمان و رفع غبغب اشاره خواهیم نمود.
روش لیپوماتیک
روش لیپوماتیک یکی از قدیمی روش های مورد استفاده برای حذف چربی های اضافی بدن است که در دسته روش های پزشکی تهاجمی قرار می گیرد زیرا در این روش ابتدا یک شکاف کوچک در بخشی از عضو مورد نظر ایجاد شده و سپس با استفاده از دستگاه های مخصوص، چربی های اضافی از آن عضو خارج می شود. در طول سالیان اخیر، با ورود روش های جدید رفع غبغب، استفاده از جراحی لیپوماتیک برای این کار کمتر انجام می گیرد مگر اینکه به تشخیص پزشک، این روش مناسب تر باشد.
لیفتینگ
این روش رفع غبغب برای آن دسته از افرادی مناسب است که به هر دلیلی از جمله افزایش سن، با غبغب ناشی از شل شدن پوست گردن و زیر چانه مواجه شده اند. با استفاده از روش لیفتینگ، پوست های شل شده کاملا کشیده شده و به این ترتیب غبغب رفع می گردد.
هایفو تراپی
در روش هایفوتراپی از امواج فراصوت برای شکستن پیوند های چربی موجد در زیر پوست استفاده می شود؛ در نتیجه با از بین رفتن چربی های اضافی در قسمت غبغب، سلول های پوستی که بر اثر برخورد امواج با آن ها کمی آسیب دیده اند، خود را ترمیم نموده و سفت می شوند.
مزو تراپی
یکی از روش های نیمه تهاجمی برای رفع غبغب، استفاده از داروهای تجزیه کننده چربی است که به صورت تزریقی و از چند نقطه به موضع مورد درمان وارد می شوند. بر اثر نفوذ این دارو به بافت چربی، سلول های چربی طی واکنش های شیمیایی شکسته و تجزیه می شوند و در طول چند جلسه، بافت چربی به طور کامل از بین می رود.
روش های لیزری
در روش های لیزری مختلف، که معمولا برای درمان غبغب های ناشی از افتادگی پوست و شل شدگی پوست استفاده می شود، با تابش اشعه لیزر به لایه های عمقی پوست در قسمت عارضه غبغب، سلول های پوستی برای تولید کلاژن سازی تحریک می شوند. در نتیجه این فرایند، کلاژن تولید شده در سلول های لایه های پوستی، موجب می شود تا پوست ساختار و بافت منسجم خود را مجددا به دست آورده و لیفت می شوند؛ بدین ترتیب، غبغب حذف و درمان می شود.
چنانچه با توجه به نظر پزشک معالج خود، هر یک از روش های جراحی و تهاجمی را برای درکان غبغب خود استفاده می کنید، پس از انجام این اعمال، نیاز به استراحت و مراقبت از موضع درمان شده دارید. بدین منظور می توانید از گن های مخصوص پس از جراحی غبغب و یا داروها و پماد های تجویزی پزشک استفاده کنید. هرگز به صورت خودسرانه و یا با تجویز افراد غیر متخصص از دارو یا روشی برای رفع مشکل غبغب استفاده نکنید زیرا فیزیولوژی و ساختار بدن افراد با یکدیگر متفاوت هستند.
سوالات متداول رفع غبغب
دلیل به وجود آمدن غبغب چیست؟
اضافه وزن و چاقی زیاد
شل شدن پوست بر اثر افزایش سن
نوسانات دوره ای وزن
ضعف عضلات و ماهیچه های فک و گردن
کوچک بودن چانه و عقب رفتگی آن
خم کردن زیاد سر به سمت جلو
برای رفع غبغب از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟
روش لیپوماتیک
لیفتینگ
هایفو تراپی
مزو تراپی
روش های لیزری
هزینه رفع غبغب چقدر است؟
هزینه روشهای رفع غبغب یکسان نیست و به تعداد جلسههای درمان بستگی دارد. متخصص هزینه دقیق درمان را در جلسه مشاوره اعلام میکند.
آیا روش های رفع غبغب شامل بیمه می شود؟
هیچ یک از روش های رفع غبغب تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد، چون این عمل یک عمل زیبایی و جوانسازی است.